Timna van Dam

Starting 4 June 2022, we will share the work of painter Timna van Dam with you on the walls of BLOU.

Art is about sharing

Timna’s work is about sharing: with herself and with you, the viewer. We like this theme, as we experience the same feeling when working on your piece of jewelry.

In Timna’s own words (in Dutch):

“Na mijn eerste kennismaking met beeldende kunst, Mondriaan in het Stedelijk Museum Amsterdam (ik was 10 jaar oud in 1952) wist ik al: dit is een wereld voor mij…. Maar het zou nog 40 jaar duren voordat ik zelf serieus aan het werk ging en bleef, tot en met nu. En doorgaand onderzoek naar vorm, kleur en materiaal, figuratief of abstract maar altijd met heel veel schilderplezier.

Kunst gaat over delen, met mezelf én, heel belangrijk, met de toeschouwer. Dan is het schilderij pas echt af, als het gezien wordt, vragen oproept, plezier geeft of kritiek. Gedeeld wordt!”